Lucht/lucht warmtepomp · Zuinig verwarmen en koelen · Klima
GREEN BANANAS 2
Vraag je offerte aan

Duurzaam verwarmen en koelen met een
lucht/lucht warmtepomp

Energie halen uit de lucht

Dat kan met een lucht/lucht warmtepomp, geïnstalleerd en goedgekeurd door Klima. Of je nu een nieuwbouw hebt of een gerenoveerde woning, onze warmtepompen houden jou lekker warm of koel! Investeer in jouw warmtepomp op maat en verminder je energieverbruik.

Waarom kiezen voor een lucht/lucht warmtepomp?

Combineerbaar met huidige verwarming

Wist je dat een warmtepomp in je huis prima te combineren valt met je huidige verwarming? Zo wordt er bijvoorbeeld geadviseerd om vloerverwarming te gebruiken in combinatie met een lucht/lucht warmtepomp. Zo hou je ook tijdens de zomer je woning aangenaam koel.

Snel de juiste temperatuur

Het voordeel van een lucht/lucht warmtepomp? Het hele jaar door een aangenaam klimaat! Naast energiezuinig verwarmen kan een warmtepomp namelijk ook koelen, waardoor je in alle seizoenen kunt genieten van een aangename binnentemperatuur. Je huis snel koelen of verwarmen? Dat kan met een Daikin airco!

Een perfecte balans

Naast een prettige temperatuur is ook het luchtvochtigheidsgehalte een zeer belangrijke factor voor een comfortgevoel. Ons lichaam reguleert haar eigen temperatuur door het uitstoten van vocht. Als de ons omringende lucht verzadigd is, krijgen wij problemen met de warmteafgifte en ontstaat dat vervelende, plakkerige en benauwde gevoel. Een warmtepomp haalt tijdens het koelen een hoop vocht uit de lucht. Win-win!

Lucht warmtepomp

Waarom kiezen voor Klima als installateur?

Aandacht voor interieur

Voor velen mag een airco niet te veel aandacht trekken in huis. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn airco’s al lang niet meer de lelijke mastodonten die ze vroeger waren. Er bestaan tegenwoordig heel wat designexemplaren die perfect bij jouw huisstijl passen.

Klima is jouw specialist

Klima is al 25 jaar gespecialiseerd in het installeren van airconditioning en warmtepompen. Geert Roelandt is er zaakvoerder en specialiseerde zich in koeltechniek. Daarnaast is hij een erkend Daikin-installateur. Kortom: Klima is een professionele en betrouwbare no-nonsense partner en beschikt over de nodige certificaten.

Energiezuinig wonen

Door te investeren in producten met een hoog energielabel, bespaar je heel wat energiekosten. Daikin is de specialist in het streven naar een zo hoog mogelijk energielabel doordat het zich focust op volledig hernieuwbare energie met het hoogste rendement!

Wat zijn de voordelen van een lucht/lucht warmtepomp?

Lagere kosten

Met een warmtepomp heb je geen opslag nodig voor stookolie en zeg je vaarwel tegen gas-aansluiting. Onze systemen halen hun energie uit… de lucht!

Lagere energieverbruik

Een warmtepomp heeft een veel lager energieverbruik dan de traditionele verwarmingssystemen. Zo verwarmt het je woning met slechts 20% elektriciteit.

Groene energie

De warmte voor je woning wordt gewonnen uit de natuur. Groener kan de energie niet. Bovendien stoot de warmtepomp veel minder CO2 uit. Een warmtepomp milieuvriendelijk? check!

Stabiele prijzen

Het grootste voordeel van een warmtepomp is dat je niet afhankelijk bent van fossiele brandstoffen en hun flecterende prijzen. De bronnen voor de warmte zijn namelijk gratis te verkrijgen uit de natuur. Je betaalt dus enkel de installatie van je warmtepomp en de elektriciteitskosten voor de warmteverdeling in huis.

Airco

Wist je trouwens dat een lucht/lucht warmtepomp ook als airconditioning gebruikt kan worden?

Wanneer is een lucht/lucht installatie een goed idee?

Een lucht/lucht warmtepomp is geschikt voor zowel nieuwbouw als voor gerenoveerde woningen. Als je je bestaande cv-ketel wil vernieuwen door een energiezuiniger alternatief, dan is een warmtepomp een uitstekend idee. Het kan dan ook eenvoudig op de bestaande verwarmingstoestellen aangesloten worden.

Als je een nieuwe verwarmingsinstallatie laat plaatsen, is het interessant om meteen voor een lage temperatuursverwarming, zoals vloerverwarming, te gaan. Hiermee haal je met een warmtepomp het hoogste rendement en ligt je verbruik nog lager. Hou je van luchtverwarming? Dan is een lucht-lucht warmtepomp voor jou de beste keuze. Een zwembad in de tuin? Dan kun je de warmtepomp ook gebruiken voor de verwarming van je zwembadwater.

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen? Contacteer Klima en ontdek de mogelijkheden!

Een greep uit onze projecten

Lucht/lucht
Project Teralfene
Project Teralfene

Plaatsen van stylish mat zwart

Lucht/luchtRealisaties
Stylsih wit (wandmodel FTXA)
Stylsih wit (wandmodel FTXA)

Stijlvol, compact en efficient …

Lucht/luchtRealisaties
Sateliet – kanaalmodel
Sateliet – kanaalmodel

Onzichtbaar ….

Vragen over de beste oplossing voor jouw woning?

Jan De Clercq
Perfecte service
Gedelegeerd Bestuurder Keizershof Hotel

Vakman in hart en nieren. Perfecte service. Airco in onze zaak is van hoogstaande kwaliteit! Airco is cool. Bedankt @Geert Roelandt

Yvan P.
Vlotte samenwerking!

Geert is een topinstallateur, kwam snel ter plaatse in onze woning voor de nodige info en kwam tijdens het hele traject ook zijn afspraken na. Mooi resultaat en aangenaam om met zo iemand samen te werken.